Ej halt.

Är så himla glad! CASTOR ÄR INTE HALT LÄNGRE :D:D!!!! Är så himla lättad! Chris hade tittat, det var fortfarande en liten infektion kvar, men gud! <3<3<3<3. Är sjukt lättad och glad!

Nu får Snobben och Skrutten lite semester från bloggen.

I med att jag åker till mitt sommarställe nu, då vi måste åka ett par dagar för att ta hand om huset vi har. Så nu kommer de inte bli världens bästa uppdatering, men vi är tillbaka på Måndag igen här! :D. Castor ska byta sitt bandage på Lördag + kollas av Chris :). Men nu tar vi lite semester, små uppdaterar om mina kompisar rider m.m. Ha de bra!

Kramar Snobben och Skrutten:)


Nytt till Snobben!

Gjorde en sväng in på granngården och köpte torv, och när jag köpte linimentet såg jag den här, men köpte den för ett par dar sen :D. Det är en fårskinns handske så pustar man de sista och får bort allt stöv speciellt de som Castor har ;). Sen ska man ju skämma bort sin ponny lite extra när han är sjuk:)


Sociala kompisar!

Wow vilka sociala vänner man har haha! :D

/Skrutten


Ridning!

Fick låna Matanza idag :D. Tack snälla Filippa! :). Hade nästan glömt hur de var att galoppera! Tur att man har så snälla kompisar! Tack även Ofelia gör att jag fick rida Cooper.

/Snobbenochskrutten


Fina Abiem och Annika!

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionIdag i ridhuset såg jag fina Abiem och Annika. Super fint ekipage :D. De blev lite bilder, tyvärr är Iphone kameran ingen system kamera så de blev lite suddigt:).Annika, du får ta bilderna om de var någon/några du tyckte om:D

Snygg polle i Top Class, vem kan de vara..?

Rallis fick vara lite modell idag också ute i hagen, snygg häst med en snygg ägare hehe! :). Här är bilderna!

De är bara Lisa som får ta bilderna;)


Fin häst, fina flätor.

Snyggingen Castor blev ännu snyggare med de här snygga flätorna (lite slarviga gjorda kanske..;)). Men den i luggen blev sötast <3. Men flätan där bak vet jag inte...

 


Tjuven har varit framme!

Tagen på bar järning! Sno hö från andra.. Castor!!!

 


Hos Snobben

Är nu hos Castor. Ska strax börja mocka :). Men här är en bild på hans bandage. Även en bild, halvt mosa av Castor! Den bjuder jag på.


Secretariat.

Ni måste se filmen Berättelsen om Secretariat. Vilken film! Vilken häst! Han vann med 31 längder! Helt... galet! Han bara sprang och sprang och sprang! Häftigt att se kämpar glöden i hästen! Han älskade att springa! Filmen är inte sorglig ;).
Secretariat.

Kastade in ett inlägg innan både Snobben och Skrutten ska slänga på sig nattmössorna!! :D

En missnöjd Snobben.

Idag var Snobben missnöjd. Han börjar bli understimulerad att bara stå i sin box, så nu är han väldigt kelig och så fort man ska gå ut ur boxen går han snabbt fram och försöker pressa sig ut. När man säger nej och stänger boxdörren så hugger de till i hjärtat av att se hans blick av bisvikelse. Lilla Castor ♥. Men när han blir frisk igen då ni! Då ska vi tävla!
Köpte Liniment idag + en massage borste (en gummi skrapa som var lite mindre och hade täta små piggar) för Marie berättade att han var lite stel i musklerna, så imorgon får jag ta och massera honom 1 timma :D. De kommer han nog tycka är skönt, sen får jag börja med att massera honom efter varje träning, vare sig de har varit hårt eller lätt pass! :).
Här är linimentet och skrapan jag köpte. Bilden är från google men det är exakt det jag köpte.






/Snobbenochskrutten :D

Lite nytt!

Felicia gjorde en super fin bloggheader åt mig! :D. Är super nöjd :).
Glöm inte att besöka: tokigimadera.blogg.se
image description
Felicia och hennes sköthäst Madera :)

Dag 17. Låtar du lyssnar på när du är arg/ledsen/glad.

Jag har ingen låt som jag lyssnar på direkt när jag är arg,ledsen. Men de är två låter som jag gillar att träna dressyr till! :D. Man får energi av de. Här kommer dem!

Ridskola

Idag är jag med min kompis Felicia. Hon rider på ridskola så idag hängde jag med. Tog några bilder på både sura, sovande och lite andra hästar. Sista bilden är på Felicia och hennes sköthäst Madera :D.

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Castor på klinik.

Idag ringde de från kliniken och berättade att operationen hade gått hur bra som helst! :D.  Castor, han hade varit så duktig med allt :). STOLT!
Imorgon får han komma hem sedan är det bara vila för herrns del. Snart får han sättas igång! Lilla Snobben <3..
///Snobbenochskrutten ♥♥♥♥♥

Dag 16. En bild som gör dig glad.

Den här bilden blir jag glad av! Den får mig att tänka på sommaren och på min bästa kompis Ofelia! Den här bilden fotades första dagen jag fick Castor. Så den gör mig extra glad av de också :D
/Snobbenochskrutten.

Rolf Göran Bengtsson

Grattis till "Roffe" som vann Jerring priset! Så värd de såklart! :D.
Grattis!


Grattis till Felicia!

Som e rätt! Det är en rönken bild på en hov :D Länk till hennes blogg: http://tokigimadera.blogg.se/http://tokigimadera.blogg.se/http://tokigimadera.blogg.se
/
http://tokigimadera.blogg.se/http://tokigimadera.blogg.se/http://tokigimadera.blogg.se/
http://tokigimadera.blogg.se/http://tokigimadera.blogg.se/http://tokigimadera.blogg.se
/
http://tokigimadera.blogg.se/http://tokigimadera.blogg.se/http://tokigimadera.blogg.se/

Trött ponny i stallet.

Vilgot var väldigt trött idag när hans medryttare Alva ville tränsa!

 

 


PS!

Glömde skriva till en grej, Chris sa att han är 100% säker på att han kommer bli bra, kanske bättre en han var förut :D


Mot Kliniken!

Nu ska vi till kliniken för att Castor ska oppereras imorgon. Nu kanske du tänker, vadå oppereras? Jag har inte tagit upp det här, men han fick en spark på vänster bak och nu har han en lös benbit som ska bort. Men! Både Chris och han som ska opperera är en av Sveriges bästa så detta känns tryggt och bra.

/Snobbenochskrutten


Dag 15. Varför får ridning och hästar mig att må så bra?

Att känna att man har alltid en vän, man kan alltid gå till Castor och sätta sig i boxen och berätta om dagen, viska i örat vad man är ledsen för, och man får alltid en kram när man behöver det, man får alltid titta in i de här stora bruna ögonen, man har alltid någon att lita på för att man vet att han skulle aldrig säga änns hemlisar till andra.
Ridningen får mig att må så himla bra, alla kompisar, alla trevliga tränare som hjälper en med problemen på hästryggen, alla kompisar och man blir så himla glad när man kommer till stallet! :).
Gammal bild :).

Mys med Snobben!

Myser lite med fina Castor :). Han har fått massa morötter min fina! Han slickar på mobilen och undrar om detta är en morot, haha!


Så snäll!

Ofelia sa att jag kan få rida Cooper med henne :).


Känner ni igen de här?

Orginal Snobben och skrutten! Den gula är snobben och den andra är skrutten..<33

Dag 14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

I stallet:
Är med kompisar, rider, pratar, lyssnar, hjälps åt, gosar med Castor, ger Castor MINST 1 morot per dag, öser kärlek över Castor, kramar Castor, pussar Castor, rotar i mitt skåp efter mina grejjor och tittar på lektioner, mockar, fyller höpåsar, flummar lite ;), har himmla kul! :D.

I vardags:
Pluggar, är i skolan, sitter vid datorn, gosar med min hund, tänker på Castor, tänker jätte mycket på Castor, fantiserar, skriver, försöker att göra saker i paint, smsar, har tråkigt, sover, vaknar, tittar på tv, och lite till säkert! :D.


Tyckte att hästen symboliserade häst och plugg! :)


Dag 13. Din högsta dröm.


Tortillas..

Min högsta dröm.. jag har 1 dröm som gäller Castor och en annan. Den som gäller Castor är att få tävla i SM med honom och hoppa 1.30 med han! :D. Den andra är att bli bäst i hela världen på dressyr :D /Snobbenochskrutten :)

Söt

Vart tvungen att visa bara ;). De blev så varmt i pannan när luggen låg så tjock.


Nu är Snobben

Riktigt trött.


Gissa...

Vad detta är på bilderna, ni 2 som gissar rätt får varsin länkning!


Fullt rus på klinik!

De händer mycket när man är här! Man får titta på när de gör böjprov, kollar igenom hästen. Osv :)

 


Lugn nu, Snobben!

Nu har Castors lugnande börja verka, de skulle ta rönken bilder men de gick inte heller, men nu sover han lite.


Diligo

Lilla Diligo har fått lugnande för han har behandlats.


Snobben på sjukhus

Snobben kastar en hälsning till bloggen! Han är nu på rönking.


Vetrinär

Nu har Chris kollat på Castor. Han sa att han har en hälta på vänster bak där han har fått brodden i hoven. Men Chris skulle ge smärtstillande men de gick inte, Castor blev så rädd och sparka med hoven, stackarn, han är ju så rädd. Jag frågade Chris om Castor kommer överleva. Då skrattade han och sa: Du och din ponny har en lång tävlingkarriär framför er, super fin ponny du har! :D. Nu myser jag lite med han i hans box innan han ska rönkas.


På väg till Chris

Nu är vi på väg till kliniken igen. Chris ville titta på honom, så de nöje nog bra :).

Filur i transporten!


Dag 12. Din favorit gren.

Dressyr såklart!! :D

Dag 11. En låt som påminner dig om en häst du älskar.

Åh det är ju såklart låten "Min kära lilla ponny" :D.

Dag 10. Saker du inte visste om mig.

Jag kan oroa mig lätt för små saker.
Jag älskar ljus choklad. Mörk är inget för mig ;).
Jag gillar inte vingummin.
Jag är skit dålig på att ljuga.
Jag är himla envis, men ger upp lätt ändå ;).
Jag gillar inte att ha banan och annanas i mat ;).
Jag vill bo i stallet ;).
//Snobbenochskrutten :D

Grattis Lisa i efterskott!

Igår när jag var i stallet så berättade Annika för mig att Lisa fyllde år :D. Men som vanligt glömmer jag och nu så får det bli lite reklam här på bloggen för en härlig blogg ----> Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se.

GRATTIS I EFTERSKOTT LISA!

Många kramar från Snobbenochskrutten.

Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se Ettanc.blogg.se


Dagens prommenad.

Idag följde farmor och min pappa med. I med att Castor är halt, blev det en 20 minuters prommenad. När det hade gått 15 minuter så lät jag honom äta lite av gräset på en gräsplätt innan vi gick vidare. När vi gick förbi storahagen stannade Castor. Jag smackade och smackade, men inte ville han röra sig. Tillslut gav han med sig. Han vill till sina kompisar, men nu när han är skadad blir det inget med det just nu. Han börjar bli på bättrings vägen tycker jag, men nu ska vi till Chris på Tisdag. /Snobbenochskrutten. PS! Är hos farmor så nu kan jag inte ladda upp bilder.

Dag 9. Någon du skulle vilja byta liv med, varför?

Jag skulle vilja pröva att byta liv med Castor. Jag vill pröva hur det är att vara häst, hur det känns och hur det är liksom :). / Snobbenochskrutten.

Dag 8. (försenat). Min rädsla inom ridsporten.

Varje gång jag hoppar med Castor. Är jag rädd att vi ska gå omkull, då blir jag alltid lite nervös och koncentrerar mig på varje litet steg Castor tar istället för att fokusera blicken på dit vi ska. Det kan bli lite krångligt ;). //Snobbenochskrutten.

Dag 7. (försenat). En sak som aldrig får hända!

Att Castor dör, eller att mamma eller pappa dör eller Bosse. Eller någon i stallet.

Dag 6. (försenat). Alla hästar i stallet.

Oj! Det är många i stallet! Jag kan nämna de jag kan namnen på ;). Dirk, Robin, La Shakira, Abiem, Rallis (Top Class), Castor, Marion Zeta, Inova Light, Matanza, Banana Splitt, Råttan, Hubbe, Sanne, Madicken, Prince William (Prinsen), Manne, Diligo, Roxanna, Buster, Cooper, Caramelle, Noldus, Champagne, Armani, Det var alla hästarna i kall och varm stallet och stallet som ligger längre upp ;). //Snobbenochskrutten.

Dag 5. (föresenat) . Favoritbilder jag tagit.

Är nöjd med väldigt många som är utspridda på olika datorer. Nu sitter jag med en annan dator där jag inte har bilderna tyvärr. Så det får bli en annan gång ;).

Lite smått och gott!

Nu har jag och mamma handlat till Castor! :D. Det blev en täcke, en ny man borste som är snällare för man och svans ( den ser ut som en hårborste ), två nya rid byxor, pälsglans , en speciell man "klippare" istället för sax då Castor är rädd för saxar ;).

Bild på inköpet, bild på färgen på täcket.


Komma hem

Idag får Castor komma hem igen :D. Vi ska hämta honom på efter middan! :).Han ska ny få vila 1 vecka.


Dag 4. Det här är jag bra på.

Jag är bra på att vara envis och att få Castor i form och små galopp fattningar tycker jag att jag blir bättre och bättre på :). Att få Castor i små volter börjar bli enklare och enklare också :).


På väg hem

Castor är lite halt på höger B och har ont i vänster F. Han har troligtvis blivit sparkad på de benen och sträckt sig lite men veteinären sa att hon kan säga nästan 100% att han blir bra! :D. Men man kan ju aldrig vara säker ;).

Är så otroligt lättad att det bara var de här. Stackars lillgubben ändå :(. Han fick sova över på kliniken där kan ska rönkas så de kollar igenom honom verkligen ordentligt. Han får komma hem imorgon!

/En liten snobben på klinik och en skrutten på väg hem.


Skadad.

Idag ringde de från stallet och berättade att Castor kan inte stödja på vänster F och höger B. Så de var bara att packa ihop och köra till stallet. När vi kom fram så bytte jag och mamma täcken så han fick 2 fleece och sitt tjocka täcke. Sedan kom Cilla och visade vart han hade ont han hade verkligen ont. Men han var så duktig och klev på transporten. Han hade blivit sparkad av en häst, brodden hade gått rakt igenom hoven/benet. Men vi får se hur det går! Nu är vi framme :).


RSS 2.0