Varmt!

Skönt idag! 10 grader och det verkar hålla sig över 0 sträcket :D. Men där nere.. Snö? Nej tack de är lungt!


Mot Ponnystigen! :D

Är påväg till Castor nu med buss :). Mockar, höpåsar och rider idag :). Kommer träna på sits, vägarna och sådär :). Kommer att låta honom jobba på idag då han kommer stå Tis, Ons :)


Svar på kommentar.

Alice och Klara undrade om det var jag på bilden i inlägget Dag 26. Hur mina vänner beskriver mig.
Nej det är inte jag :). Bilden fotade jag när jag var på Globen Horse Show :).

Hopp och skutt!

Det blev helt ändrade planer idag! :D. När vi kom till stallet var Flisan och Lina i en liten grupp med markarbete, och då tyckte Marie att jag också skulle vara med också! :D. Så det blev markarbete för oss! Det var super kul och den här söndan som kommer nästa vecka kommer Chris och ev. frisk förklarar Castor helt! :D. På träningen var det först sidvärts rörleser och lite skänkel vikning. Sedan tränade vi på att sitta och inte stå i fältssits på sockerbitarna vi hoppade :). Mycket lärorik träning :).
Fick med mig kameran idag men de blev inga bilder från själva träningen, men därimot från hagen där lille drutten rullade sig.. :).
Sedan åkte vi till Hööks på reaaan på täcken. Det blev ett skönt stalltäcke som kändes lite "dun" aktigt som jag själv ville sova med.. hahaha! :D. Sedan B-vitamin och så la vi undan ett svettäcke som inte var i fleece utan något lite skönare lite svalare fast ändå inte med "ventilation" under. Något tyg med luftigt tyg. :)
/Snobbenochskrutten.
En ängel utan vingar ♥
Sköönt <3


KOPIERING FÖRBJUDEN!!


Träning!

Klockan 11:30 är det träning för Marie :D. Det ska bli riktigt kul faktist. Ser framimot att träna för henne, man lär sig alltid åtminstone 3 nya saker :).
Så nu får vi se hur de går :).
älskar dig så mycket castor ♥. du är min bästis!

Duktig Snobben!

Kom till stallet senare en vanligt idag men hann med mycket! :D. Borstade med den lilla "stenen" som tar bort vinterpäls tills det knappt kom något mer päls, de blev knappt något kvar :O. Joo haha :D. Sedan var de bara att gå in i ridhuset :). Mamma och jag har köpt 1,5 kg hästgodis idag för att muta Castor att stå still när jag sitter upp. Istället drar han ner huvudet såg jag tappar tyglarna och börjar röra sig, men idag var han hur duktig som helst! Dessutom vad han hur fin som helst i formen och rörelserna! Nu har Marie och jag börjat träna varannan gång utan tidemantygeln nu när tävlingssäsongen snart drar i gång :). Det tar en liten stund för honom att bli mjuk men sen är han ur fin som helst och det var han idag :). Tog en liten runda runt stallet sedan och avslutade när det kändes som allra bäst! :D. Det börjar bli så himla varmt nu och Castor fick ha innetäcke "termo" aktigt på sig :). Det tyckte han var skönt!
Två styckna sådanna här köpte jag :).
Och 1 sådann! :D.
Mums! /Snobbenochskrutten.

Nya

Hejsan :). Ni får ursäkta för dålig uppdatering, blir trött på mig själv att jag säger att nu blir de bättre när de inte blir de, haha gud! :). Men jag ska bli lite duktigare nu:). Köpt nya ridskor då ridstövlarna gått sönder, så de här får bli X-tra :). Väldigt sköna iaf, nu också när de är Marie träning idag :D


Se upp! Alla i ridhuset, här kommer viiiii!

Idag smäller de! Galopp idag! Marie berättade att bättre om han får galoppera lite fortare en att han galopperar i en liten piruett, ja ;).
Tränade för Marie även i Torsdags där Castor och jag fick väldigt mycket beröm och hon berättade att Castor är verkligen en välskolad häst. En riktigt liten dressyr påni och jag behöver rida rätt då. För gör jag fel kan han tro att vi ska göra öppna för att han är så duktig, han kan allt som Marie sa :). Så vi jobbade på sitsen mycket och att jag sjunker ihop när jag ska sakta av. Sedan ville Marie se hur galoppen såg ut och han är lite stel såklart men annars fint. IALLAFALL! Nog pratat. Idag är de prämiär för för galoppen. Så nu får vi se då..:).


Spänd, ofukuserad, hyfsat.

Idag var Castor spänd och inte så arbetsvillig.
Jag hade rätt bråttom så jag kratsade och borstade honom lite snabbt. Sedan tränsade jag och sadlade och sedan var de bara att sitta upp i ridhuset ;). Han kändes lite sisådär. Ville gärna komma undan från formen och han var inte så lösgjord heller. Så gjorde små volter och trodde att hoppträningen som skulle vara började halv 5. Därför var jag så stressad för att då får man inte rida där när de är hoppning :). Men han kan inte alltid ha bra dagar och så får jag ta och slänga min oro i väggen för jag kan inte hålla på och bli orolig för att han kanske har ont någonstans hela tiden såfort de inte går bra ;).
Dessutom har jag märkt att jag fäster mig mer och mer vid Castor och lär känna han mer och mer, hittar saker han inte gillar och saker han tycker mer om! :).

Var de blått eller brunt eller va?

När jag var hos pappa och åkte till Öland så nere där finns en hästgård. Så jag gick dit för att fota lite och hittade en häst med en grymt coolt öga! :D

 


Marie träning.

De gick riktigt bra faktist! Vi koncentrerade oss idag på min sits, inte sitta och vare sig klämma eller små picka. Han var super fin och vi tränade på lite övningar från LB och LC. Han blev riktigt lösgjord och fin :). Vi har nu även beställt ryttar licens! (YES YES YEEEEES!!) Så nu kan vi börja anmäla oss, men han ska sättas igång först ;).

/ Snobbenochskrutten:)


Böna och be.

Ber så hemskt mycket om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men de är mycket inför nationella proven nu som ska göras och sedan Castor och läxor så då hinner jag inte med nu, men de kommer bättras! :).
Idag ska vi träna för Marie ;). De ska bli kul :).


ÄNTLIGEN!

Marie tog Castor rätt så direkt när vi hade kommit. Jag hann borsta honom fin och titta lite på när Chris höll på med en annan häst sedan så tog de honom rätt direkt. Marie tog honom för skulle Castor krångla är jag för liten. De gjorde böjprov på honom men man hittade ingenting. Sedan kom Marie med Castor och så väldigt glad ut! :D. Då berättade hon att vi skulle sadla Castor för Chris ville se Castor trava. Och när vi ledde in honom i ridhuset och jag hoppade upp var han väldigt fin! Vi travade och sedan sa Chris: Galopp! Jag blev helt snopen! Vad? Sa jag. Galoppera! Sa han. Och de gjorde vi. Ååh den där känslan! Sen gav Chris oss de beskedet alla vill höra. Jag får börja trava! :D. Galoppera får jag göra om 2 veckor! De är helt fantastiskt! Åh, underbara, fantastiska häst! Nu är vi back in town! De måste ha kliat i benen på honom för han sparkade bakut ibland.

Två glada Snobbenochskrutten!


Veterinär.

Imorgon kommer Chris för att titta på Snobben! Måste erkänna att jag är lite nervös faktist! :). Han kommer bedöma om vi börja sätta igång honom. Hoppas verkligen! :D. Jag uppdaterar med bilder imorgon när Chris är där om Castor inte blir jätte stressad. Men han kommer få lite lugnande, och Chris vet att Castor är såhär så han är bra med honom.
Juste jag höll på att glömma! Nu kommer de bli bättre uppdatering nu när snart lovet är slut!

/Snobbenochskrutten :)


RSS 2.0