Kom just på! En Wendy tidning innehåller såklart... Vadå?

Jo såklart! Serien Snobben och Skrutten! :D


Duktiga Castor.

Hade tänkt gå igenom lite hur de gick i Måndags när jag red Castor :).
Jag var rätt spänd när jag skulle rida för de var första gången sedan jag hade ramlat av och då blev jag lite: Åh hur kommer han reagera nu när jag hoppar upp? Kommer han springa iäg igen? Kommer han vara helt oarbetsvillig? Men så hoppade jag upp och han var super fin den lilla stjärnan! Alltså han var fin i formen, fin i ökningarna från långsam skritt till snabbare skritt, och super fin i skänkelvikningarna! Det har faktist inte bara fört med sig dåliga saker sedan skadan. Nu säger jag inte att de var bra att han skadade sig men nu när han varit skadad har de blivit mera hantering från marken om man tittar tillbaks då när jag bara gick med honom med tränset. Vi har lärt känna varandra fortare och det har snart gått ett halv år sedan vi köpte lille Snobben! <3. De har gått hur bra som helst de senaste gångerna måste jag säga och jag har kunnat få honom i lite mer högre form och kunnat sänka honom sedan.

Snobbenochskrutten :)


Snobben, jag är strax tillbaka!

Sitter nu på bussen påväg till Öland. Jag ska åka med pappa och medans jag är borta tar mamma hand om Castor ;). Köpte en Wendy tidning och när jag slog upp sidan såg jag att de var ett repotage om Snobbens ras Welsh Cob :D. Efter som jag är borta kommer de stå rätt stilla här på bloggen men den 4 Mars alltså på Söndag ska Chris kolla Castor igen och då blir de nog uppdatering och bilder från kollen :D.

/Snobbenochskrutten :D


Dag 30. Sista dagen! Mitt mål med ridningen.

Mitt mål med ridningen är att tävla nationellt med Castor och sedan när jag blir större kunna få tävla internationellt och så :). Mitt mål just nu är att kunna tävla Chicken Cup i påsk :D.

Dag 29. Någon jag skulle riskera livet för.

Jag skulle riskera livet för min mamma, min pappa och min plast pappa. Även Castor tror jag faktist. Och min hund. Hon har funnits med sålänge. Sedan jag var 3 år ungefär :)

Äntligen!

Äntligen har pappa kommit hem! Han hade även med sig två nyckel ringar! :D. De var super fina. Den ena liknade Castor och den andra min hund Molly ;). Men den som är nästan exakt som Castor.. Åh <3


Valack möter sto i en match!

Min plastpappa satt och titta på fotboll och då såg kg förkortningarna på laget. Jag skrattade! Man förkortar väll Valack till Val i ja vad är det?.. Är de inte häst passet/boken? Hur som helst, Val möter Sto! Hahaha! :D


Skrutten är en hund..

Varit precis på en teater som kom till skolan, och fick dehär grymma glasögonen! Kanske jag ska pröva de på Snobben??


Tack för att du flög med Castor Airlines!

Idag fick jag mig en flygtur! Skulle rida barbacka igen för jag tyckte Castor och jag hade haft det så mysigt. Men när jag skulle sitta upp och kastade ena benet över så började Castor att gå så då gled jag ner, och då blev jag tillbaka puttat och det tyckte Castor var super läskigt (?) och flög iväg! Jag hann tänka aj aj aj nu åker jag av och släppte. Samtidigt som jag hamna på ryggen och självfallet det populära stället folk gör illa på sig hela tiden, jo SVANS KOTAN! + några höfter. Castor mådde tipp topp! Han var jätte glad att få röra sig lite och inte bara hålla på och skritta skritta skritta, böjja, böjja VOLT! Men han var super taggad när vi gick tillbax för att sadla för då har man mer kontroll. Och jag fick hämta mig. Men sedan blev Castor lugn som en ko, och skrittade så fint! Han var ju finare en igår! Han var en dröm prins snarare! Perfekt i allt var han! :D. När jag kom hem sa mamma de första: Jaha lilla gumman, det kommer göra väldigt ont imorgon! :D. Hahaha aja, vi både mår bra iallafall! De är ju bra de :D. Förutom ett litet står på fingret och blåslagen lite över allt är allt bra :D.
Även prinsar ramlar av ibland, detta är Prins Harry faktist. (Bild lånad från google).

Här kommer bambiiiiiiiii (på hal is).

Idag ska vi åka skridskor i skolan och jag som inte knappt kan åka. Jag är verkligen som bambi på hal is! Men jag börjar inte föräns halv elva :D. I med att min hund lekt för mycket i stallet så har hon skrapat upp tassen så nästan hela trampdynan är av. Hon är nu mycket missnöjd efter som hon har ett stort bandage och en tratt. Stackarn :(.
Senare skjutsar mamma mig till stallet då blir det hård jobb för lille Snobben! :D. Hoppas han är så fin som han var igår :D.
Copyright! Bild på Molly <3. Bild fotad av mig.

Dag 28. Någon som älskar dig.

Min mamma♥, min plast pappa♥, min pappa♥.
Det är de självklaraste :D.
Sen min häst ♥, min hamster♥,min hund♥
:D.
Säkert mina vänner oxå :)

Min träning. 1. Lösgjordhet.

När jag tränat Castor fokuserar jag mest på att få han lösgjord. Att göra små tempoväxlingar från Skritt till halt. Även i trav galopp kan man göra det. Små volter får hästen att bli lösgjord. Om du tänker att göra en 15 meters volt vid varje bokstav och göra en serpentin och byta varv och göra så några gånger och sedan gå in på lilla volten med små tempoväxlingar för att hästen ska lystna på DIG. När jag jobbar Castor som nu. Tänker jag på små små volter lite tempoväxlingar ökad skritt långsam skritt. Halt. Snart när du gjort de i en halv timma har du garanterat en lösgjord häst.

Lycka till!


Duktig ponny! Lite mer inneskänkel kanske..

Idag var Castor super fin! Han kändes jätte fin och bra helt allmänt! :D. Jag trodde de var Lotta-träning men de var det inte och jag som kolla på klockan för jag trodde hon skulle komma halv 6. Men så hade hon ingen träning och jag slängde på tränset och red barbacka idag med för igår gjorde jag det också men då var de Pontus träning så då hann jag bara rida en halv timma ;). Men idag red jag en hel timma och han var bara super fin! Fin i formen, allt! Vi klev över en sockerbit ni vet när den ligger och är som lägst så den klev vi faktist över;). Lite lat men snart är vi igång då blir de bättre! Han fick gå över en bom också :). Man blev ju lite avis när de andra hoppade...;). Snart är vi iallafall igång! De känns helt fantastiskt bra! :D.
/ Snobbenochskrutten :)


<3

<3


Dag 27. Såhär vill jag att mitt liv ska se ut om 20 år.

Hm, förhoppnings vis är jag vetrinär och har 1 häst som jag tävlar dressyr med på hög nivå! :D. Helst även att jag har räddat livet på minst 1 häst :).
/Snobbenochskrutten

Castor och Bulan

Så himla gulligt! Castor och Bulan pussar på varann ♥

Dag 26. Hur mina vänner beskriver mig.

Ja,hm.. väldigt pratglad :D. Vissa säger att jag är rolig, glad :D. Jag tror de flesta inte tycker jag är blyg, men jag har inte direkt frågat: Vad tycker du om mig?!
Hehe :).
Jarno RP 145
Bilden får ej kopieras!

Barbacka!

Castor var jätte fin idag! Lösgjord och mysig allmänt :D. Jag skrittade han på först vanlig volt som blev mindre och mindre. Han blev finare och finare :). Jag är jätte nöjd! Jag red barbacka idag, han är så lugn och fin! Jag har även lärt mig att linda hans ben, Annika lärde mej :D. Så idag hade jag de fina benlindorna på snobben och vet ni vad??!! De var snobben på benlindorna! De passade vääldigt bra! Benlindorna har jag fått av snälla Lisa med Rallis :D.

 


Dag 25. Någon jag träffar vardagligen.

Det är nog min mamma + plast pappa och hund ;) <3. Castor träffar jag alla vardagar förutom Fredag + Måndag. Men annars åker jag ut varje dag :).

Dag 24. Mitt motto.

Haha det här blir spännande.. HAKUNAH MATATA! Hahaha! Men därimot läste jag ett roligt "citat" på en blogg som var lite kul. Den var såhär: Skratta åt livet, innan livet skrattar åt dig. :D
Bild från google.

Blå blå blå blå och.. Orange!

Betydligt bättre bilder på hur benlindorna och Schabraket ser ut.
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Dagens inköp.

Nu har jag precis varit på Hööks. Det blev faktist andra färger på benlinda och Schbrak en vad jag trodde! :). Mamma och jag åkte ut idag för idag hade jag inte lika hög feber som igår. Det är svårt med fux att matcha rätt! Får väll helt enkelt färga om Castor till brun, såg att de hade extra pris på hårfärg på Ica ;).


Dag 23. Hoppning eller Dressyr?

Dag 22 var exakt som dag 21, så det får bli dag 23 istället ;). Dag 22 löd såhär: Någon jag vill träffa igen.
Och det skulle vara Castor eller Hanna för det vore så kul att hon kom och hälsa på mej o Castor :D.

Jag väljer Dressyr! :D. Samspelet med hästen, när man känner den känslan, så känns det som man kan göra vad som helst! :D. Fast hoppning är kul det med :D.

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG ÖNSKAR SNOBBENOCHSKRUTTEN!


Nu är Snobben och Skrutten shoppning sugna!

Ligger här i soffan och svettas ihjäl! Jag tror jag har feber, men jag orkar inte kolla ;).
Tittade i Hööks katalogen och dog direkt! Hittade benlindor + matchande schabrak i Turkos,Orange,Gul och Grön! OCH LIKADANA LINDOR!! Jag dregglade verkligen när vi kom till hööks butiken, men mamma sa blankt nej. Det blev en borste istället. Som vi verkligen behövde! :)
Men sedan tittade jag på hemsidan och mamma erkände att hela "kollektionen" var snygg! :D. + att det var fri frakt t.o.m 22/2 så då bestämde vi oss att beställa! Men såklart inte alla :'(. Hahah nä, såklart, men nu funderar jag, vilken färg ska vi satsa på? Jag fick välja ett schabrak + lindor. Kommentera gärna vilken färg! :D.
Bilder lånade från Hooks.se

Så kommentera på! :D

Dag 21. Någon jag vill träffa

Ligger hemma och är sjuk, så den jag längtar efter mest är Castor ♥. Att få sitta i hans box och mysa, och känna en liten mule mot sin panna. Det är det bästa som finns!
image description

Dag 20. Något jag vill göra.

Tävla utomlands :D

Dag 19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det.

Min ena bästa kompis är Castor hahahaha! :D. Han hänger alltid med och finns i vårt och torrt! :).
Min andra bästa kompis är Ofelia! Hon kan man alltid lita på och man kan berätta allt för henne. Hon finns alltid vid ens sida och är rolig att vara med. Hon är super snäll!

Årets bästa ridtur!

Mysigaste ridturen i världen! Castor var super snäll! I med att det var träning i ridhuset så red vi ut runt stallet i 25 minuter. Det var den bästa ridturen på året! Han var lugn och snäll och gick ner i fin form. Är så glad, det känns att vi börjar komma tillbax på banan igen!


In på banan kommer Matilda Olsson och Lonwind Prince Charles.

Äntligen! Idag får jag rida Castor! Jag hade tänkt att bara ta det lugnt, eller ja, såklart. Det är fortfarande bara skritta som gäller! ;).
Tänkte mig något i den här stilen att först skritta på fyrkants spåret och sen på volten och jobba Castor. Han har säkert lite dålig kondis nu + massa överskotts energi! Men jag är så lycklig att veta att vi entligen är på gång igen! Förhoppnings vis så kan vi delta i Chicken Cup också! :D. Chris kmr på återbesök 3 mars. Men nu är vi alla fall igång! :D.

Dag 18. En bild jag aldrig publicerat förut.

Ni har kanske märkt att jag "pausade" lite med 30 Dagarna. Men nu ska jag se till att de kommer igång igen! :D. Har haft lite fullt upp, så det har inte blivit den bästa bloggningen, men nu är allt som det ska så nu kommer vi igång igen! Här kör vi på med Dag 18! :D.

En bild jag aldrig publicerat.. hm, ja de kan nog vara den här! :)
Det här är en bild från i höstas ;)

Kompis

Min hund kan hitta alla möjliga kompisar att leka med. Och på alla möjliga sätt också!


Hej från Skrutten!

Sitter på Nationella prov och är färdig nu. Puh! Snart slutar vi och då är det MOT CASTOR! :D


Hejdå bandage!

Nu har Castor entligen inget bandage, så nu är han på bättringsvägen! :D. Vi tog av det i förr går, och han var alldeles rosa. Ni ska få se :). Såhär ser då såret utan bandage. Bilden under har han bandage på sig. Och tänk! På Lördag får jag sitta upp och skritta. Sen är de, det som gäller i 2 veckor;). Jag vet att såren kan se lite sådär, men bilden är tagen när vi precis tagit bort bandaget ;)

 


Vinter tid. Castor och jag.

Idag var jag i stallet, och Filippa hade med sig sin kamera! Så hon knäppte några kort på oss! Tack snälla Filippa för bilderna! Jag är ur nöjd! Glöm inte att besöka Filippas och Rebeckas blogg: Teamrf.blogg.se Teamrf.blogg.se!! :D.
Tack en,än gång Filippa!
I'll always love you Castor ♥

Love


Snobben + rosa = SANT

Idag var jag hos Castor. Han var så söt och igår köpte vi ett rosa och ett blått bandage. Idag hade han de rosa, och han är så himla söt i rosa :D. Promenerade med han i 10 min som han ska göra och han tycker inte om sitt bandage! Han stampade i marken och höll på ;). Castor var väldigt nyfiken på mobilen. :)

//Matilda och Castor:)

 


RSS 2.0