Longering

Hej!
Vart lite Longering idag :). Castor busade lite när vi skulle galoppera ;). Han började slängtrava och när jag viftade med spöt eller bara duttade till det i marken så bockade han eller sparkade bakut:). Min fina gosing! Nu sitter jag på bussen på G hem. Är väldigt trött :).

/Snobbenochskrutten :)

På bild: krullig snobbis efter knopparna


Äntligen!

Vart tvungen att gå till Mc Donalds och käka där innan jag kunde ta tunnelbanan till Slussen. Han med precis! Bussen var där och jag sprang för glatta livet! Tur att det var lång kö så jag hann! :). Idag ska jag longera :). På Lördag är det KM! :D.

/Snobbenochskrutten :)


Skola..

Åh Gud så tråkigt! Har sv lektion nu sen är det dubbeltimma i franska och sen beger jag mig till Snobben!

/Snobbenochskrutten :)


Longeras!

Idag ska Castor få longeras :). Ska även ta lite foton av vuxen-dressyren idag och sen ska jag nog åka hem för morfar kommer till oss idag!
 
Är fortfarande super glad efter igår och är super nöjd :)
 
Vi hörs mer idag!
 
/Snobbenochskrutten!
 
På bild: Snobben i sin hage på landstället! Bjuder på en bild bomb av sommarbilder! :D
 
 
 

För imorgon.

Imorgon ska jag longera Castor för att mest bara få röra sig igenom alla gångarter fritt nu efter tävlingen :).
Ridhuset är stängt för imorgon är det vuxen dressyr så jag ska kolla på det, ska även passa på att ladda kameran kom jag på nu så jag kan fota :D. Lägger väll upp lite senare imorgon :).
Vill tacka:

Lisa och Eve för all hjälp jag fått av er som att knoppa och göra iordning Snobben! <3.
Annika
Annikas mamma
Sophie
Ofelia
Flisan
Tuva 
Rebecka
Agnes
Amanda
Matilda
Lillis
Marie
 
För att ni peppade mig idag och för att ni är bäst och gör mina dagar i stallet! Ni är dem bästa kompisarna man kan ha! ♥
 

Då var det bevisat..

Jag har världens bästa häst!
 
Han var super fin på uppvärmningen, coleckting ring, på banan! :D
 
Det var 23 tävlande varav vi kom på 12 plats. Tycker jag var grymt bra och Castor var så fin! Min älskade, älskade, älskade ponny! 
 
Han var lite seg, men super fin! Många hade sagt att domaren var otroligt hård och det var den! Många som red super bra fick väldigt lågt och såvidare. Det var en super cool liten tjej i B-ponny klassen som knappt nådde ner till sadelkåporna, och hon fattade galopp och så, så det var rätt coolt :D. 
 
Men jag är super stolt över min fina Castor <3. 
 
/Snobbenochskrutten :D
 
 

Nervös!

Haha, är rätt så nervös nu. Gäller att ha igång honom så innan vi får startsignal så kommer jag öka på långsidorna i trav och galopp :). Min start tid är 16:27 så nu väntar jag bara :). Liza och Eva gjorde mitt hår superfint :).
Här har ni en bild på det :D


Snobben blir finfin!

Tävlingsdag idag! Får hjälp av världens bästa Eve och Lisa!


Rip Snobben's päls..


Före och efter

Hittade ingen före bild så ni får se skillnaden + hur det blev efter åt :). Sedalinet hann sluta verka så han "vaknade" upp men han var super duktig och vi kunde klippa vidare förutom vid huvudet :). Duuktiga Snobben skulle jag vilja säga!


Hej,

Mitt blogg.se strular och vill inte publicera inlägg utan klagar på felaktigt svar från serven, så dessa inlägg som skulle kommit upp idag får komma upp nu och jag hoppas det är okej :).

/Snobbenochskrutten


Snobben ska få kortare päls!

Hej! :).
Idag ska Snobbis klippas! :D. Han är rädd igentligen för klippmaskiner men han ska få lite sedalin så han blir lugn :). I går gick det ganska så bra men efter åt hittade jag knappen själv så det var ju bra :). Ska rida direkt när jag kommer ut så när Snobben klipps kan jag mocka och göra höpåsar :).
Lägger upp en video och lite bilder senare! Bland annat en före och efter bild :).

/Snobbenochskrutten :)

Bilden är när jag hade flätat Castor och luggen blir så vågig dagen efter :-)


Startlistorna!

.. har kommit upp! :D
Jag startar som 15 vad jag förstår.. :).
 
/Snobbenochskrutten! :D

Sitter nu på ryggen på Snobben!

Ridnings dax! :D


Små hästar dricker mycket!

Gud vad Snobben dricker! Fyller på vattenkanna efter vattenkanna för att fylla på vattenkaret :). Idag blir det träning för Marie och det blir nog super bra inför tävlingen att få lite hjälp och så :).
På bilden:
Så här glad blir snobben när matte kommer med äpplen!


Tävlingsdax..

Tävlingen börjar närma sig! På Lördag är det tävlingsdax och det börjar dra ihop sig! Snobben fick ju vila idag så imorgon kör vi på med antingen Marie träning eller så kommer mamma hjälpa mig lite och hon är super grym på att coacha mig och hjälpa mig i med att hon är med på träningarna för andra tränare så hon vet oxå vad jag ska träna på :). Jag är väldigt taggad till Lördag! Hoppas det kommer gå bra :). Det är ändå bara vår 2a tävling och jag går in där för att ha kul och går mest på känslan :). Han får vara hur seg som helst, men det ska kännas bra :). Men jag ska ge allt! :D. 
Här har ni lite bilder ifrån förra tävlingen! 
Föresten! Uppdateringen kommer bli bättre nu i veckan, men det är roligare att blogga när jag är med Snobben en att blogga om vad jag gör hela tiden för det blir inte lika intressant..
 
 
/Snobbenochskrutten!
 
 

Trött ponny som ger allt och trött ryttare!

Nu har vi kört på 6 dagar och det märks på Snobben som är väldigt trött så imorgon ska han få vila :). Idag gick han jätte fint! Tränade volter och galopp men det var väldigt många i ridhuset så det var lite trångt så jag skrittade ut med Agnes till banan och red igenom LB:1 programmet och han var väldigt seg men samtidigt pigg (?) men jag tog spöet ändå för att få fram han lite mer och då vart det lite mer fart och han gav allt, tillslut red vi alla ut i skogen och hade det mysigt :).

Nu sitter jag på bussen igen på väg till min plast pappas barn som jag ska sova över hos för att resten av familjen är på Bröllop! :). Imorgon ska jag nog inte göra någonting speciellt :). Men vi får väll se.

/Snobbenochskrutten


Upp och ner vecka

Hejsan! :)
Det har varit en väldigt upp och ner vecka denna Måndag-Fredag. Ena dagen har Snobbis varit super fin och andra dan inte så bra :). Men så ÖR det ibland! Det som är väldigt kul är att det var vääldigt länge sen jag klankade ner på allt i våra ridpass utan jag är oftast nöjd med det mesta och det är ju bra :). Även fast Castor inte är den här gångarts ponnyn med flygande ökad trav så att frambenen går ända till haken eller har nerv så man bara behöver peta till han lite med skänken så är han den perfektaste ponnyn jag någonsin haft! Och han är bara min! Jag kan bli otroligt besviken att jag ibland inte kan få honom riktigt pigg så är jag väldigt glad för det också :). För han är otroligt stabil och trygg och jag kan bli lite arg på honom ibland men han är den finaste jag någonsin haft och han är min bästa vän! Så idag ska vi rida ut! :). En härligt ridtur i skogen eller något annat kul, bara få komma ut :).

/Snobbenochskrutten :D


Jobbat på

Castor har jobbat på fint den här veckan! Idag ska jag rida med Annika i ridhuset och Castor ska verkligen få jobba på idag, precis som igår. Då var han sjöblöt av svett men då jobbade jag mycket på att få igång honom vilket jag faktiskt fick så nu har jag lärt mig det :). Det gäller att få fram honom, när han väl är lyhörd är han tokigt fin och jag behöver bara tänka galopp så galopperar han :). Vi körde även igenom LB:1 igår och det ska vi göra idag med och Annika ska hjälpa mig lite :).

På bild är jag och Castor i förrgår :)

/Snobbenochskrutten :)


Nu..

drar jag till Snobben! :D. Det blir också att vi tittar förbi hööks för att inhandla ett schabrak och sådär :).
/Snobbenoooch skrutten!

Super soft dag!

Hejhej! Har haft och har fortfarande en väldigt lugn dag :). Det var super kul igår. Fick massor av fina presenter av Eve, Lisa, Annika, Matilda, och Tuva i stallet och så fick jag bland annat vita boots och andra grejjor som jag önskat mig av min familj :). Är super nöjd med min födelsedag men idag var jag jätte trött och skulle åkt till Castor på morgonen så jag var där vid 10, men mamma sjutsar ut mig istället kl. 5. Nu har jag tittat på 2 filmer och ska nu kolla på 17 Again med Zac Efron ;). 
 
Här har ni bootsen! As snygga ifrån hööks i gummi och vita till på köpet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filmen som jag ska se exakt.. nu ;)
 
/Snobbenochskrutten :)
 
PS! Glöm inte att ställa frågor och kommentera :), det svaras alltid på ;)

En sväng ut på ängen!

Det vart en sväng ut på ängen idag med bästa Annika ---> Annikahellberg.blogg.se :)
Först skrittade vi i skogen 30 minuter ungefär för att komma till själva ängen :). Det var super mysigt och Castor snappade gärna åt sig lite granbarr.. måste få påpeka att han luktade skog när vi kom tillbaka ;). Sedan så vart det dressyr med mycket galopp, dock inget rejs men det får bli en annan gång ;). Har inte ridit där på rätt sålänge så jag ville köra dressyr idag. Han vart super lösgjord och Annika fotade med sin IPhone :). När vi kom hem så fick jag låns schampo + skimmel schampo så jag badade Castor! Han vart alldeles kritvit på benen och ren o fin <3

Här har ni en bild ifrån ängen!


Byte!

Just vid detta tillfälle vill man ha ett privat flygplan eller en bil! Varför lever jag inte i USA där man får vara 16 och köra bil för då är det ju bara 3 år kvar.. Segt att hålla på och byta buss och greja och fixa ;). Vill ju vara med snobben nu, tänk ändå att en helg, två dagar kan kännas som 6 veckor? Det känns som det att jag har varit borta från honom så länge.. Haha!


Vart la jag min keps..

Det är vad jag funderar på nu medans jag sitter på bussen till Snobbis <3. Vart kan jag ha lagt min röda keps.. Jag vet att den är i stallet, men vart!? Förhoppningsvis ligger den på dressyr sadeln eller hoppsadeln.. Idag är det en dag kvar tills Skrutten blir 13! Dodododooodoo!!! Castor ska få tårta såklart och vi ska rida ut tänkte jag :).

/Snobbenochskrutten :)

På bild Ser ni föresten Matildas (inte jag:)) fina ponny Hiawhata.. Hiawahta.. Hur som helst så är den super fin och här är den lite trött :)


Hejhej!

Halloj:)).
Sitter och spelar på mobilen på G till Stockholm! Har varit på landet och haft kräftskiva med min bästa vän Agnes samt mammas kompisar!:). Det har varit super kul med massor av skratt dessutom grillade vi Marsmellows som var riktigt goda ;). Imorgon kommer jag åka till stallet och rida lille Snobbis! <3. Hanschen lärde mig en grymt bra övning som jag skulle vilja dela med mig av :). Castor blir jätte lösgjord av den och jag upplever det som att jag får i gång honom mer i med att han inte är motorn själv ;).

Börja med att ha värmt upp hästen;). Sedan nu kommer vi till övningen :).

Du kan börja i skritt och då styr du som snettigenom men när du kommit till inte direkt halvvägs men mindre en halva gör du en skänkelvikning ut mot spåret och så kör du på nästa och så :).

På bilden:
Det raka sträcket är skritt och små strecken är skänkelvikning :).


Är på väg hem :)

Hej! Har varit i stallet 6 timmar och det var super mysigt! :). Snobben longerades idag vilket gick väldigt bra, men han busade gärna lite igenom att sparka bak ut i galoppen! Det var första gången jag longerade honom och då ser man verkligen tycker jag vad fin han är :). Sedan släpptes han ut och fick sitt hö samt havre i hagen :). Åt även lunch med eve och Lisa sen:). Det har varit en väldigt lugn och bra dag idag :)


Klockan är 07:04 och jag sitter på bussen till stallet!

Jajjemän! Det var bara att gå upp vid 06:00 för att hinna med allt :). Idag åker jag till stallet så Castor kommer få vila 2 dagar vilket jag tror uppskattas från hans sida :):)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3197326/images/2012/pic_50249645ddf2b36bc60001f0.jpg" class="image">


Svar på frågestunden! Tänkte att jag svarar lite nu :)

Fick dessa frågor som jag tänkte svara lite på nu så ni får era svar tidigare istället :).
Hur länge har du haft Castor? 
Hur länge har du ridit? 
Hur kom det sig att du började rida? 
Vad är det bästa med Castor? 
Vilket är ditt favoritschabrak? 
Vad är det roligaste du vet? 
Vad är din favoritmat? 
När är nästa tävling? 
Vad har du gjort i sommar? 
Är du en morgonmänniska eller kvällsmänniska? 
Vilken är din favoritfilm? 
Vad är ditt bästa/sämsta minne med Castor?
 
Från fina Annika som jag nu tänkte svara på :).
Mitt svar blir med fettextil ;).

Hur länge har du haft Castor? 10 månader :), men i Oktober den 1a blir det 1 år :D.
Hur länge har du ridit? Jag började på ridskola när jag var 6år, så sedan jag var 6 år :)
Hur kom det sig att du började rida? Egentiligen har jag ingen aning.. min moster har haft hästar, sedan fick mormor några och sedan tog mamma över dem, men alltså hästar har funnits i våran familj sedan jag var liten :)
Vad är det bästa med Castor? Allt! Nej men jag vet inte.. hans underbara personligthet. Hela han <3 :)
Vilket är ditt favorit schabrak? Hm.. det är nog mitt turkosa eller mitt blå/grå med orangea kanter som det står Castor på :).
Vad är det roligaste du vet? När jag är i stallet med mina kompisar där och när det går bra på en träning och när jag är med Castor :D
Vad är din favoritmat? Nudlar och chyckling just nu, men jag älskar även kött! :)
När är nästa tävling? Det blir dne 25/8 på hemmaplan :D
Vad har du gjort i sommar? Jag har varit på landet med Castor och mamma + plast pappa och varit med mina kompisar där och ridit samt varit med min pappa. Ätit mänger med glass och badat! :D
Är du en morgonmänniska eller kvällsmänniska? Hm.. båda lite men nog mest morgon människa :)
Vilken är din favoritfilm? Hm.. jag vet inte riktigt.. 
Vad är ditt bästa/sämsta minne med Castor? Mitt sämsta minne var när dem ringde ifrån stallet och sa att Castor inte kunde stödja på bakbenet och den här långa 2 månaders processen. Och när jag ramlade av och fick ligga på sjukhus, det var inte heller så kul..
Det bästa var nog hm.. dem som inte är dåliga är ju bra liksom men det bästa som jag kan komma på just nu var nog när jag precis hade fått Castor och jag skulle leda honom. Leendet gick ifrån ena örat till det andra! Känslan när man har en ny häst! :D. Kan fortfarande minnas den och då, bara då ler jag :)
Mitt turkosa favorit schabrak :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Untitled Video


Liten hälsning från hagen


Bild ifrån igår!

Haha kolla in hoppet! Castor kan Verkligen hoppa! Jag hängde dessutom inte riktigt med där ;)


För mig är du perfekt


Godmorgon!

Hejsan! Klockan och 09:47 och jag sitter på bussen på väg till stallet :). Idag blir det ett lite lagom dressyr pass gör snobbens del för vi körde rätt hårt med han igår:). Det får bli små volter, större volter och små volter igen och så vidare!
Kommer upp en video sen kan jag lova!
/Snobbenochskrutten :)


Frågestund!

Nu startar jag en liten frågestund :). Kommentera bara inlägget så svarar jag på dina frågor på Fredag när frågestunden är slut :). 
 

Synd Roffe!

Synd för Roffe som stoppas i finalen på grund av en skada. Synd för Roffe!
Här finns en hel artikel om det --> http://www.gp.se/sport/1.1028731-hastskada-stoppar-rolf-goran-bengtsson
 

Outfit ifrån Hanchen träningen

Eve hade lindat Snobbens ben och jag fick även låna ett super fint schabrak som ungefär såg ut så som på bilden:). Tillsammans med min svarta dressyr sadel, svart träns och lackade hovar var Snobben grymt fin!
//Snobbenochskrutten :D


Hoppning för Annika!

Hej! Tränade för Annika idag! Gick super bra. Det ett studs, relaterat avstånd. Det gick super bra! Vi hoppade 95 och dem andra låg på
60-70. Är super nöjd, dessutom blir Castor så himla lösgjord av att hoppa:).

/Snobbenochskrutten :D


Matilda och Castor hoppning


RSS 2.0